Hrvatski Mi Store prvi u Europi pustio u prodaju Xiaomijev flagship - Mi Mix 3

Nedugo nakon otvorenja prvog Mi Storea u Zagrebu, Xiaomi i Bijelić Co. prvi su u Europi u zagrebačkom Mi Storeu u Arena Centru stavili u ponudu najnoviji Mi Mix 3 pametni telefon.

Mi Mix 3 četvrti je u nizu Xiaomijevih flagship uređaja iz MIX serije koja je poznata po jedinstvenom dizajnu, premium materijalima i inovativnim rješenjima poput kliznog mehanizma kojim se dolazi do kamera ili fizičke tipke koja služi za pozivanje glasovnog asistenta (Xiao Ai).

Prednju stranu uređaja odlikuje 6,39 inčni AMOLED ekran koji je razvučen na 93,4% prednjeg panela te dvostruka selfie kamera koja dolazi s 24 MP + 2 MP senzorima, omogućujući time snimanje fotografija s bokeh efektom te inteligentnim uljepšavanjem i portretima.

 

 

Dvostruka 12 MP + 12 MP kamera sa stražnje strane uređaja zahvaljujući AI značajki ima podršku za prepoznavanje čak 238 scena i objekata te snima 960 fps usporeni video, a kao efekt u njega dodaje i glazbenu podlogu. Kvalitetu stražnje kamere potvrdio je i DxOMark benchmark koji je ocijenio kameru s ukupno 108 bodova čime je Mi MIX 3 ujedno i najbolje rangiran Xiaomijev uređaj u ovom segmentu.

Opremljen je s trenutno najboljim i najjačim Qualcomm-ovim flagship procesorom, Snapdragon 845 kojeg odlikuje 8 Kryo 385 jezgri te dolazi u 4 varijante radne i interne memorije – 6GB+128 GB, 8GB+128GB, 8GB+256GB, 10GB+256GB.

Mi MIX 3 dolazi s 10W Qi podrškom za bežično punjenje te baterijom kapaciteta 3.200 mAh. Softversku stranu uređaja čini MIUI 10 korisničko sučelje bazirano na Android 9 Pie operativnom sustavu.

Cijena uređaja iznosi 4.399 HRK, a osim u sklopu zagrebačkog Mi Storea bit će dostupan i u trgovinama Links i Ekupi.

Jedan primjerak Mi Mix 3 smo dobili na posudbu kako bi pripremili recenziju za vas. Davor kaže da se ovom mobitelu želi "malo više posvetiti", pa stoga i ne možemo precizno najaviti kad će recenzija biti gotova, ali - bit će!