Xiaomi predstavio revolucionarni Pocophone F1 pametni telefon

Četvrti vodeći proizvođač mobitela i potrošačke elektronike u svijetu, Xiaomi danas je na spektakularnim događanjima koja su se simultano odvijala u europskim i svjetskim prijestolnicama - Parizu, Jakarti i Hong Kongu predstavio prvi pametni telefon iz serije Pocophone, Pocophone F1, čime je Redmi i Mi serija pametnih telefona bogatija za još jednu seriju Xiaomi pametnih telefona, a koju odlikuje spoj najmoćnijih performansi pametnih telefona današnjice i pristupačne cijene.

Želimo li Pocophone F1 predstaviti u samo jednoj rečenici, možemo slobodno reći da je on „one of a kind“ pametni telefon namijenjen upravo onim korisnicima koji zahtijevaju dosljednu i vrhunsku učinkovitost od svog mobilnog uređaja, a što će im ovaj moćni pametni telefon s pravom i omogućiti. Pokreće ga trenutno najjači Qualcommov 845 procesor brzine do 2.8GHz, dok je grafički dio povjeren Qualcommovom grafičkom čipu Adreno 630. Ovaj predstavnik serije Pocophone s ponosom se može pohvaliti baterijom kapaciteta 4.000 mAh uz mogućnost brzog punjenja (Qualcomm Quick Charge 3.0) te Liquid Cool tehnologijom koja ga štiti od pregrijavanja, a 6,18-inčni LCD zaslon rezolucije 2246 x 1080p obložen je Corning Gorilla staklom za jaču izdržljivost pri padovima.

Baš poput većine Xiaomi pametnih telefona iz Redmi i Mi Serije, Pocophone F1 je, također, opremljen trima kamerama – dvjema stražnjim i jednom prednjom. Prednju 20 MP infracrvenu kameru odlikuje mogućnost otključavanja licem čak i u loše osvijetljenim te mračnim uvjetima, a 1.8 μm super pixeli zaslužni su za sjajne selfie fotografije uz prepoznavanje 10 različitih scena. Stražnja Dual Pixel 12 MP + 5 MP AI kamera, obogaćena 1.4 μm velikim pikselima za svjetlije i daleko kvalitetnije fotografije, prepoznaje čak 206 scena u preko 25 kategorija, prilagođava se vremenskim uvjetima, godišnjim dobima i dijelu dana, dok AI semantička segmentacija može razdvojiti subjekt snimanja od pozadine, postižući izvanredan bokeh efekt. Ne manje važno, Pocophone F1 će prilikom fotografiranja upozoriti korisnika ukoliko leću kamere treba očistiti, a sve kako bi se postigle sjajne fotografije u kojima će korisnici moći uživati. Ovaj pionir serije Pocophone dolazi u četiri različite boje – Graphite Black, Steel Blue Rosso Red i Armored Edition, a bit će dostupan u varijantama od 6 GB ili 8 GB RAM-a te 64 GB, 128 GB i 256 GB interne memorije.

Autentičnost porijekla i ispravnost Xiaomi mobilnih uređaja kupci mogu provjeriti pristupom na sljedeći link http://www.mi.com/verify, a za sve Xiaomi mobilne uređaje kupljene kod ovlaštenih distributera, uz vrhunski proizvod, osigurava se i visokokvalitetan servis, garancija te softver na matičnom jeziku zemlje u kojoj je uređaj kupljen, što omogućuje maksimalnu pristupačnost i lakoću korištenja ovih sve prihvaćenijih mobilnih uređaja.